tiistai 18. syyskuuta 2012

Unisefin terveiset Afrikasta


Eräänä maanantaina oli Unicefista kertomassa Afrikassa asuvasta eräästä 11 vuotiaasta tytöstä, joka nyt saa käydä koulua, mutta joutuu auttamaan YH-äitiään. Isä oli lyönyt lapsiaan ja äitiä. Koulussa oli aiemmin vain kuoppa missä vain koulun pojat kävivät päivän aikana vessassa, ei ollut puhdasta vettä vaan käytettiin "likaisesta" järvestä vettä, YH-äidillä ei ole tuloja.

Koskettavinta tarinassa oli se kun koulu on ilmaista ala-asteen aikana, mutta yläaste maksaisi Suomen euroissa 30 €. Se on pieni summa meidän tuloista, mutta suuri summa Afrikkalaisille jotta lapset pääsisivät käymään koulua. Sydäntä raapaisi.

Unicefin avulla nyt koulussa on tytöille ja pojille omat puuceet, kaksi uutta kaivoa yms.

Meillä lapset saavat käydä koulua, saavat puhdasta ruokaa ja vettä, terveydestä huolehditaan, lapsilla on pääsääntöisesti koti missä rakastavat vanhemmat pitävät heistä huolen.

Pitäkäämme siis huoli että jatkossakin lapsilla on turvallinen koti, saavat käydä laadukasta päiväkotia ja koulua sekä jatko-opiskella saadakseen ammatin, jota kautta saavat työtä ja ansioita.

Myös työssäkäyvien palvelut tulee olla kunnossa, jotta työelämä olisi mielekästä ja jaksamme käydä töissä. Ruuhkavuosina olisi ehdottoman tärkeää että vanhemmat saisivat hoitaa omia lapsiaan iltaisin ja viikonloppuisin. Ja jotta vanhemmat jaksaisivat niin erilaisia vaihtoehtoja tulee järjestää työelämässä eikä työnantajien tulisi katsoa "pahalla" kun vanhemmat haluavat hoitaa omia lapsiaan eivätkä sysää lapsia toisten hoidettavaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti