maanantai 3. syyskuuta 2012

Vaalikampanjani on alkanut Jakomäestä

Lauantaina 25.8.12 olin mukana Jakomäki toripäivillä. Päivä oli viileä kun lähdin Jakomäkeen. Puistolan Demarit johtokunnan jäsenet ja ehdokkaat pystytimme Stadin Demarit teltan, jonka jälkeen kävi kova kuhina ja keskustelua syntyi Jakomäen, Suurmetsän ja Alppikylän asukkaiden kanssa. Lapset saivat ilmapalloja. Pikkuhiljaa sää lämpeni ja jouduin riisumaan takin pois. Torin esiintymislavalla esiintyi erilaisia artisteja ja jopa taikurikin oli ehtinyt paikalle. Paikalla oli tukijoukoistani kaksi henkilöä, kolmas tukihenkilöni toi uunituoreet esitteeni. Kiitos heille Jakomäki päivästä. Tunnelma oli kaiken puolin MHATAVA !

Jakomäki toripäivillä ehdokaskolleegoideni kanssa

Kuuntelin alueen asukkaita, joilla kaikilla oli omia elämänkokemuksia kerrottavana. Suurmetsän puolella on lopettanut pieni ruokakauppa, joka toimi yksityisyrittäjän pitämänä. Nyt Suurmetsän asukkaat käyvät Jakomäen puolella ainoassa ruokakaupassa, josta kerrottiin että kun ei ole kilpailijaa niin hinnat ovat korkeita. Alppikylä on rakenteilla, jossa asuu jo nyt asukkaita ja lopullinen asukasmäärä Alppikylässä tulee olemaan lähes 2000 asukasta.

Kuulin että postiasiamiestäkään ei ole enään Jakomäessä vaan asukkaat käyvät noutamassa pikkupaketit Jakomäen R-kioskilta ja isommat paketit Malmilta asti. Julkisilla toki pääsee Malmille linja-auto numerolla 77A, mutta alueella asuu paljon lapsiperheitä  ja maahanmuuttajataustaisia perheitä sekä iäkkäitä vanhuksia niin voin vain kuvitella kun autottomat asukkaat joutuvat kantamaan isommat postipaketit Malmilta asti julkisissa kulkuvälineissä. Lisäksi laboratorion puuttumisesta kuulin monelta, lähin laboratorio on Puistolan terveyasemalla, jossa käyvät myösTapulikaupungin ja Puistola-Heikinlaakson asukkaat. Aamuiset jonot lienevät pitkiä.

Iäkkäiden asukkaiden kanssa vaihdoin kuulumisia  ja kuulin uskomattomia tarinoita. Nostan heille hattua kun jaksavat ilman pientäkään nurinaa tyytyä ainoisiin palveluihin mitä Jakomäestä on / saa, monet kun eivät pääse kulkemaan yksin ja jos ei ole tukihenkilöä niin jäävät palvelujen ulkopuolelle. Jakomäessä toimii vanhusten palvelutalo ihan Jakomäen terveysaseman vieressä, joten laboratorion palauttaminen olisi varmasti paikallaan Jakomäen terveysasemalle.

Nuorisotilat puuttuvat, tai oikeastaan ovat jääneet vesivahingon jalkoihin eikä ole vieläkään osoitettu uutta paikkaa missä Nuorisoasiankeskus voisi pitää nuorisotaloa. Nuoret viettävät aikaansa koulujen pihoilla, ostoskeskuksen lähettyvillä jne.

Jakomäessä toimii Jakomäen peruskoulu kahdessa rakennuksessa. Toisessa toimii ala-aste ja toisessa yläaste. Mihin nykyiset ja tulevat esikoululaiset sekä Alppikylään muuttavat lapset sijoitetaan tulevaisuudessa opintielle....

Alppikylän puolelle valmistuu vuoteen 2014-2015 mennessä kerros-ja pientaloja, joten alueella tulee asumaan lapsiperheitäkin. Kuulin että päiväkotia ei tule ennenkuin alueella on tietty määrä lapsia. Palvelut laahaavat siis perässä. Jo nyt on Puistolan lähialueella päiväkodit aivan täynnä eikä töihin palaavat vanhemmatkaan saa välttämättä lapsilleen päiväkotipaikkaa ellei oteta ylitäyttöpaikalle.

Alppikylän kaavaluonnos: värikkään kaavan oikealla laidalla Lahden moottoritie, jonka toisella puolella Jakomäki
Summa summarum. Suurmetsä, Jakomäki ja Alppikylän kunnalliset sekä muutkin palvelut on turvattava ja kehitettävä. Olen huolissani Jakomäen lähialueen tulevaisuudesta mikäli näitä asioita ei saada kuntoon ja hyvinkin pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti