lauantai 15. syyskuuta 2012

Perjantai 14.9.2012 päiväni

   Työ-ja kouluaamuna normaali aamurutiinit, johon kuului että huolehdin lasten aamiaisesta + pakkaavat koulukassinsa. Tämän jälkeen matkasin jo kello seitsemän jälkeen bussipysäkkiä ja Puistolan asemalle vaaliesitejakeluun. Olimme Puistolan ehdokkaiden kanssa suunnitelleet tämän keikan. Paikalla oli kaksi muutakin Puistolan kolleegaehdokasta.
   Ennenkuin pääsin bussipysäkille huomasin taas sen minkä monet kerrat olen jo huomannut. Kaikki kolme bussia meni peräkkäin kohti Helsinkiä/Malmia/Jakomäen suuntaan. Näin tapahtuu myös Puistolan asemalle päin mentäessä, jonka jälkeen saa odottaa jopa 20 minuuttia ennenkuin taas tulee busseja.
   Varhain aamulla on hyvä myös katsoa ympärilleen Tapulikaupungin puolella. Mietin Postin entistä palvelukonttoria, jonne on haettu vuokralupaa ravintolalle terasseineen. Ilmeisesti jo Tapulikaupungissa oleva ravintola haluaisi muuttaa Postin entisiin tiloihin. Oli miten oli niin Tapulikaupungissa on pienellä alueella jo nyt 6 ravintolaa, joista 2 on pizzerioita. Terassi sijoittuisi kesällä hyvin vilkasliikenteiseen kulkuväylään, josta kuljetaan lähikauppaan, terveysasemalle sekä junalle, myös Puistolan vanhusten palvelutalolta kulkee iäkkäitä vanhuksia. Maatullinaukiolla on hyvin usein torimyyjiä, joten tämä suora kulkuyhteys on erittäin tärkeä eikä sitä saisi tukkia ravintolan terassilla. Maatullinaukion viereisen asuintalon kivijalassa on jo yksi ravintola terasseineen. Postin entisestä konttorista katsottuna nurkan takana on myös ravintola terasseineen, joka sijaitsee kirjastoon johtavan oven vieressä. Kirjaston vieressä on Nuorisoasiainkeskuksen tilat, jossa käy Tapulikaupungin nuoriso. Tunnin jaettuani vaaliesitteitäni menin töihin.

Takanani Puistolan entinen Postin konttori
 
Tapulikaupungin Maatullinaukiolta

Tapulikaupungin Maatullinaukio


   Työpäiväni päättyi kello 16.00, josta suoraan kyytiin ja kohti kuopuksen jalkapallopiiripeliin. Tällä kertaa peli pelattiin Johanneksen kentällä vierasjoukkueena. Pääsin nuoruuden maisemiin. Johanneksen kentän vieressä on Helsingin Normaalilyseo=Norssi, jossa kävin yläasteen. Muistan ikuisesti kotitalousluokan liitutaulun yläpuolella olevan kirjoituksen " hyvin suunniteltu on puoliksi tehty". Tätä on ollut hyvä muistella elämän varrella.    
   Yläasteen aikana mielestäni kunnioitettiin opettajia ja muita koulun henkilökuntaa sekä rehtorille ei ryppyilty. Luokanvalvojaa "pelättiin" ja hänen tulonsa kuului koulun käytävillä. Hänellä oli korkokengät ja jokaisen askeleen kuuli kun korko kopisi äänekkäästi. Vilkkaat pojatkin hiljenivät kuultuaan kopisevien askeleiden lähestymistä. Johanneksen kentällä pidettiin liikuntatunnit, jossa pelattiin mm. pesä-ja jalkapalloa sekä talvisin luistelimme ja kentän laidalla olevat kopit, joiden seinille oli kaiverrettu vuosien mittaan vaikka mitä. Kentän vieressä kalliolla takanani kohosi Johanneksen kirkko.
   Istuimme kivipenkeillä seuraamassa kuopuksen joukkueen jalkapallopeliä. Siinä samalla oli hyvä muistella nuoruutta, muistelin jopa niin että tippa tuli linssiin. Voi sitä nuoruutta (syvä huokaus) !
   Kotiin päästyämme oli hyvä rentoutua ja viettää aikaa perheen kanssa.

Seison Helsingin Normaalilyseo= Norssi edessä
Johanneksen kenttä


Johanneksen kentän kivipenkeillä seuraamassa kuopuksen  futispeliä
Norssi, yläasteen kävin tässä koulussa
Johanneksen kirkko




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti