tiistai 16. lokakuuta 2012

Tapulikaupungin NuTa vaalipaneeli 11.10.12

nyt on vaalipaneelistina oleminen avattu. Pääsin hyppäämään lennosta paneelistiriviin kun nuorisoedustajamme oli estynyt. Tapulikaupungin Nuorisoasiainkeskuksen nuoriso oli kirjanneet 4-5 erittäin hyviä kysymyksiä paneelisteille ja vaikka en etukäteen ollut tietoinen kysymyksistä niin alueella jo 11 vuotta asuneena ja alueemme urheiluseurassa aktiivisena vapaaehtoistoimijana osasin vastata faktoja.
1. kysymys koski Puistolan liikuntapuistoa ja että miksi kenttää ei voisi käyttää vaan kenttä pidetään kiinni.
V: Liikuntavirastollla on tuntirajoite / viikko eli kenttää saa käyttää (ainakin vuosia sitten oli) n. 17 H / viikossa.

2. kysymys koski taas jälleen kerran esille tuotu mm. Tapulin NuTan kilpailutus. 
V: Tästä keskusteltiin hyvin pitkään. Nuorisolautakunnan kaksi jäsentä oli paikalla kertomassa ettei mitään päätöksiä ole tehty. Tapulin-Puistolan-Jakomäen alueen NuTan toiminnanjohtaja Lea Packalen kertoi myös nykyisestä tilanteesta. Nuorisoasiainkeskuksen vastaava suunnittelija Merja Hovi kertoi myös omalta osaltaan kilpailutusasiasta. 
Nuorisoasiainkeskuksella on jo nyt muutamia NuTa-taloja, joissa joku ulkopuolinen taho järjestää toimintaa / jossain NuTa-taloissa on yhteistyötä. Yleisö kuohahti ja aiheesta. Puistolan puolella ei ole omaa NuTaa vaan NuTa toimintaa on kolmena iltana viikossa Puistolan ala-asteen luokkatilassa sekä Nurkan leikkipuistossa, jossa on huonekalut yms. pienille ala-asteen ikäisille suunniteltu. Lea Packalen kertoi että jo nyt Vanhan-Puistolan puolen nuorisolta tulee toiveita omasta NuTasta, tämä toivomus on esitetty ymmärtääkseni myös koululaisille suunnatuilla Äänifoorumissa.

kaksi muuta kysymystäkin koski Nuorisotaloa ja viimeinen kysymys paneeleisteille oli että kukin kertoi 3 tärkeää vaaliteemaansa. Itselläni on lapsiperheet, lapset ja nuoret niin että meidänkin toiminta-alueella on kaikille toimivat palvelut sekä kunnalliset lähipalvelut on säilytettävä.

Vaalipaneelin jälkeen siirryttiin kahville ja pullalle, jossa nuoret saivat kysellä. Me Puistolan Demarien ehdokkaat Jaana Aaltonen ja Sinikka Vepsä saimme tilaisuuden keskustella Merja Hovin ja Lea Packalenin kanssa paremmin Tapuli-Puistola-Jakomäki alueen NuTa toiminnasta. Toiveita esitettiin ja Me Puistolan Demarit mielellämme olemme yhteistyössä alueen NuTa toimijoiden kanssa. 

Oli erittäin mielenkiintoinen ilta ja ylpeänä edustimme Puistolan Demareita. Monet vaalipaneelistit totesivatkin paneelin jälkeen että oli hyvä kun paikalla oli myös alueen asiantuntijoita, nimittäin kovin moni paneelisti ei tiennyt alueemme tilanteesta kovin paljoa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti