torstai 25. lokakuuta 2012

SDP tiedote 23.10.2012


Helsingin Demarit tyytyväisiä yötaksan poistoon

Helsingin Demarit ovat tyytyväisiä HSL:n päätökseen poistaa yötaksa kausilippua käyttäviltä ensi vuoden alusta. Yön joukkoliikennettä pitää kehittää joustavaksi ja turvalliseksi.

"Ylimääräisen maksun perimisestä luopuminen rauhoittaa tilannetta busseissa ja palvelee joukkoliikenteen vakiokäyttäjiä eli kausilippua käyttäviä" tote
aa HSL:n hallituksen jäsen Tarja Kantola.

Helsingin Demarit ovat myös tyytyväisiä siihen, että lippujen hintojen korotukset pystytään pitämään maltillisina. Tähän päästään sillä, että joukkoliikenteen hintoja tuetaan verovaroilla. Helsingin osalta tämä ns tariffituki on 51,5%.

Lippujen osalta Helsingin Demarien vaatimuksena on eläkeläisten liikkumisen ja asioinnin helpottaminen keskipäivän alennuslipulla. Tavoitteenamme on myös lastenlipun ikärajan korottaminen vuodella 18-vuoteen. Näitä tavoitteita ei valitettavasti saatu sovittua nyt, mutta HSL aloittaa vielä tämän vuoden puolella neuvottelut kuntien kanssa uuteen vyöhykelippujärjestelmään liittyvistä alennusjärjestelmistä.

"Tavoitteena on helsinkiläisille hyvä ja joustava joukkoliikenne ja eri ikäisten ihmisten liikkumisen helpottaminen. Palveleva joukkoliikenne on olennainen osa hyvää elämää Helsingissä."

Lisätietoja:

Tarja Kantola, kaupunginhallituksen ja HSL:n hallituksen jäsen, 050 5550833

Risto Kolanen, Helsingin demareiden pj, 0400 204844

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti