tiistai 16. lokakuuta 2012

Lähiötämme ei saa unohtaa

Menneenä lauantaina 13.10.12 tein ehdokaskolleegojeni kanssa kävelykierroksen läpi Puistolan: Heikinlaakson Valintatalo, Nurkan kirjasto, Nurkan leikkipuisto, Alepa, Puistolantori ja Puistolantanhuantietä pitkin juna-radan alta Tapuliin. Kävelylenkki avasi silmämme. 
Monitoimitalossa on remontti, jonka valmistuttua ymmärtääkseni Nurkan päiväkotiin tulisi lisää tilaa. Mutta leikkipuisto kaipaisi ehdottomasti nopeasti siistimistä ja 2010 luvulle päivittämistä. En nyt ole ihan varma tehdäänkö leikkipuiston pihalle nyt parhaillaan jotain ?
Puistolantorilla isolla toriau
kiolla on harmaat keräyslaatikot, jotka ovat tarpeellisia, mutta pitääkö niiden olla ihan torinlaidalla viemässä torialueelta tilaa ja eipä kaunista ainakaan torin siisteyttä. Keräyslaatikot ei tarvitsisi olla tietenkään piilossa, mutta esim. ostoskeskuksen alaparkkipaikalla voisi olla parempi. Muutenkin ostoskeskuksemme kaipaisi parannusta ja sen ympäristön siistimistä ja kehittämistä. Katukivetykset ovat pois paikoiltaan yms.
Kun reippailimme Puistolantanhuantietä niin vaikka maassa oli syksyisiä lehtiä niin katu näytti mielestämme epäsiistiltä. Pensaatkin ovat ylikasvaneet. Missä on kadunpesijät/lakaisijat vai kuuluuko ko. tie kuten moni muukin tie/katu omakotitalojen asukkaiden vastuulle ?
Tapulissa Maatullinaukiota on parannettu, mutta penkkejä on väännetty.

Puistola-Heikinlaakson alueella on aluesuunnitelma tehty, joka on nähtävillä Puistolan kirjastossa ja myös Helsingin kaupungin Rakennusviraston sivuilla http://www.hel.fi/hki/HKR/fi/Ty_kohteet sekähttp://www.hel.fi/hki/hkr/fi/ajankohtaista/puistolan_+ja_heikinlaakson_metsien_hoito_alkaa

Lähiöitä ei saisi unohtaa. Olen itse asunut 11 vuotta Tapulikaupunki-Puistola alueella. Palveluita on ollut lakkautusuhan alla. Viimeisin on taas se kun Tapulin NuTa on otettu uudestaan kilpailutuksen alle. Olin itse vaalipaneelistina to 11.10.2012, jossa kuultiin koskettavia kertomuksia entisiltä NuTalaisilta. Puistolan nuorisokin toivoisi kuulemma omia NuTa paikkaa. Nyt NuTa toimintaa järjestetään 3 iltana / viikossa Puistolan ala-asteen luokkatilassa sekä Nurkan leikkipuistossa. Huonekalut ja tilat on suunnattu pienille lapsille eikä nuorisolle.

Jos teillä on jotain sydämmellänne mitä haluaisitte parantaa alueellamme tai ihan mitä vaan niin pistäkää viestiä tulemaan joko tämän perään tai arzucaydam1@hotmail.com

Mukavaa syyspäivää ja alkavaa syyslomaa :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti