tiistai 16. lokakuuta 2012

Erityislasten perheiden ennaltaehkäisevistä tuista

Olen 19 vuotiaan kehitysvammaisen äiti ja omaishoitaja. Tiedän mitä on työn ja perheen yhteensovittaminen + että ei oteta vakavasti omaishoitajuutta ja että ei voi tehdä iltatöitä kun saa kunnalta omaishoitajantukea. 

Monia palveluja ja tukia ei saa jos ei osaa pyytää. Kunta saattaa perustella tuen myöntämistä sillä ettei ole resursseja tai määrärahoja. Vammaislain mukaan on monia asioita jotka tulisi vammaisen saada. Esim. Kehitysvammaisten palvelusäätiöltä ei monikaan kunta osta kotiin tuotavaa hoitoa, joka siis tarkoittaa että palvelusäätiöllä
 on hoitaja joka tulee hoitamaan vammaista lasta sekä hänen sisaruksiaan. Se että vammainen lapsi saadaan esim. viikonlopuksi tukiperheeseen hoitoon ei auta jos vammaisella lapsella on nuorempia tai vähän vanhempia sisaruksia, eihän heitä voi jättää yksin kotiin. Tämä olisi ennaltaehkäisevää palvelua vammaislapsiperheissä jotta vanhemmat pääsisivät edes leffaan kaksistaan hetkeksi irti vammaisen lapsen hoidossa, joka on voi olla vaativaa. Tämä palvelu olisi oiva käden ojennus etenkin jos perheen sukulaisia asuu kaukana. Ihmettelen miksi kunnat eivät käytä tätä palvelua, vai eivätkö kaikki kunnat tiedä tästä palveluvaihtoehdosta ?

Video on hyvä työväline opettaa täysikäiselle kehitysvammaiseille tai muille oli lapsen diagnoosi mikä tahansa ymmärtämään mitä on vaalit.

http://www.youtube.com/watch?v=LyMzgzclGQo&feature=plcp


Facebookista minut löytää Arzu 382 Caydam-Lehtonen -Helsingin valtuustoon 2013-2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti