keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Mikä on muuttunut ensimmäisestä blogikirjoituksestasi (2.8.2012)Hetki omaa aikaa ennenkuin esikoinen tulee koulutaksilla kotiin ja kuopus katsoo tvtä. Rauha maassa :)

Rupesin selailemaan omaa blogisivujani, jotka ovat jääneet jo jonkun aikaa päivittämättä :(
Blogi sivujani on kiva lukea näin jälkeenpäin ja analysoida että onko ajatukset edelleen samanlaisia vai ovatko ne muuttuneet maailman menossa toiseksi.

Ensimmäisessä blogikirjoitukseni jälkeen on elämä muuttunut, osaksi helpottanutkin kun lapset ovat kasvaneet.

Mikä on muuttunut:

Esikoiseni on toista vuotta kehitysvammaisille suunnatussa koulussa, joka on 5. vuotinen. Siellä opiskellaan kädentaitoja viidessä eri pajassa: metalli-, savi-, leipomo-, kutomo- ja puupajoissa. Syys- ja kevätlukukautena on koulun oppilailla kuukauden asumisharjoittelujakso, jossa opettelevat itsenäistymistä. Esikoiseni pelaa edelleen Puistolan Urheilijat Energiset Haukat erityisjalkapallojoukkueessa, 12. vuosi menossa. Hän on oppinut monenlaisia taitoja ja omatoimisemmaksi, vaikka edelleen pitää jossain asioissa muistuttaa ja katsoa perään.

Keskimmäinen aikuinen lapseni muutti loppukesästä  2014 kotoa omilleen. Kyllähän se oli aikamoinen elämänmuutos näin äidin näkökulmasta. Hän pääsi lukion jälkeen opiskelemaan kokkilinjalle ja opiskelun lomassa käy töissä sekä harrastaa edelleen myös Puistolan Urheilijoissa jalkapalloa, 14. vuosi menossa. On ollut ilo seurata miten hän on hoitanut itsenäisesti monia asioita, vaikka äitinä on aina mielessä että miten muuttuvassa maailmassa yleensäkin nuoret selviävät kun on monenlaisia haasteita.

Kuopus on lopettamassa 6. luokan ja siirtyy yläasteelle lähikoulun liikuntaluokalle. Se mitä tulevaisuus tuo hänen osaltaan on vielä auki, jota mietitään varmasti seuraavat kolme vuotta yläasteen aikana. Hänkin harrastaa jalkapalloa Puistolan Urheilijoissa, 7. vuosi menossa. Sitä ennen hän oli mukana NaperoFutiksessa. Ikä tuo omat haasteet ja välillä täytyy laskea 10 / 100 / 1000, mutta aina niistä selvitään :)

Tätä kirjoittaessani odotamme kovasti perinteistä tyttöjalkapallojoukkueiden Stadi cupia 2.6.-7.6.15, jossa kaikki kolme lastani pelaa. Myös erityislapseni, jonka pelit ovat sunnuntaina 7.6.15 Töölöössä. Kesäkuun ensimmäinen viikko menee siis Käpylän ja Töölön kentillä, jo 11. / 12. kerta. Tänä vuonna Stadi cup viettää 30. vuotistaivaltaan. Stadi cup on kesän kohokohta :)

Kunnallisvaalien 2012 jälkeen vuonna 2013 sain luottamuksen päästä mukaan Helsingin kaupungin vammaisneuvostoon SDP puoluemandaatilla. Se oli oma henkilökohtainen tavoitteeni, joka toteutui.
Vuonna 2014 olin mukana Stadin Demarien piirihallituksessa. Sain kutsun myös SDP vammaispoliittisen jaoksen jäseneksi. Jaoksen tehtävänä on mm. kirjoittaa SDP:lle oma vammaispoliittinen ohjelma, joka on ollut alkuvuonna 2015 kansalaiskanavalla kansalaisten lausunnolla.
Toimin 5. vuotta Puistolan Sos.dem. Työväenyhdistyksen puheenjohtajana sekä Eduskuntavaaleissa 2015 toimin yhdistyksemme kautta ehdokkaan Sinikka Vepsän vaalipäällikkönä. Olen taas yhtä kokemusta rikkaampi.
Minua pyydettiin esikoisen koulun kannatusyhdistykseen mukaan, enkä osannut kieltäytyä :) Kuopuksen ala-asteen koululla olen johtokunnassa varajäsenenä, jossa olen valmis jatkamaan vaikkakin kuopus siirtyy toiseen kouluun sekä Puistolan Urheilijoissa toimin jalkapallojaoston varapuheenjohtajana. On ilo ja kunnia pyrkiä vaikuttamaan monien lasten ja nuorten toimintaan sekä tulevaisuuteen.

Työssä olen edelleen koulunkäynninavustajana ala-asteen koululla. Vapaa-ajallani käyn katsomassa lasteni jalkapallopelejä ja pyrin vaikuttamaan politiikassa,. Organisointikykyä tarvitaan, jotta saa yhteensovitettua lasteni jalkapalloharjoitusten ja pelien aikataulut sekä politiikassa vaikuttamisen.
Aika ajoin ehtii tapaamaan lähiomaisia, ystäviä ja tuttujakin, vaikka aika on kyllä kortilla. Mielessäni olette ja toivon mukaan joku kaunis kesäpäivä ehtisimme tapaamaan :D

Tätä kirjoittaessani koulupäiviä ei ole kovin montaa jäljellä. Kevät- sekä valmistujaisjuhlia odotellaan monissa perheissä. Toivon kaikille koululaisille ja oppilaille Oikein Mukavaa Kesälomaa sekä lukion tai ammattikoulunsa päättäneille Onnea Ylioppilaaksi tai ammattiin valmistumisen johdosta !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti