maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kesäkuulumisia 2013

En ole pitkään aikaan kirjoitellut blogiini. Kevät-talvella, huhtikuun alussa, suru kohtasi perhettäni. Suru oli minulle raskas, se helpotti hetkeksi vasta toukokuun puolen välin jälkeen. Kesällä kohtasin surun uudelleen. Perheenjäsenistä olen saanut voimia. On ollut arkisia asioita hoidettavana kuten mm. lasten kouluasiat, etenkin esikoisen osalta koska hän oli lopettamassa kaksi vuotisen valmentavan koulunsa ja hakuvaiheessa taistelin hänelle sopivasta koulupakasta. Kuopuksen luokan vanhempien kanssa pidimme lastemme puolta, jotta sama opettaja saisi jatkaa eikä taas vaihtuisi opettaja.

Kodin ulkopuolella oli myös velvollisuuksia, jotka koitin hoitaa niin hyvin kuin kykenin. Huhtikuun lopulla Puistolan Demareina emännöimme asukasiltaa, jossa vieraanamme oli apulaiskaupunginjohtaja Viljanen. Kiersimme hänen kanssaan Tapulikaupungissa, Jakomäessä ja Puistolassa kirjastot sekä nuorisotalot.
Omassa luottamustehtävässäni Helsingin vammaisneuvostossa olin ahkerana mukana. Maalis-kesäkuun aikana meillä oli kolme kokousta Kaupungintalolla. Olin jokaisessa läsnä ja jo ensimmäisessä kokouksessa kommentoin asioihin. Vammaisneuvostolla on tahtotila tulla kuulluksi. Lausuntoja olemme antamassa monestakin asioista. Olen henk.koht. vinkannut esityslistalle muutamia käsiteltäviä asioita kuten mm. vammaispalvelun kautta saatavan HSL matkakortin etuuden poistamisesta, suunnitelmissa on poistaa tämä etuus. Aktiivisuuteni on huomattu Vammaisneuvossa ja on jopa tultu kiittelemään. On tuntunut tosi ihanalta saada kiitosta. Parhaillaan Vammaisneuvosto on kesätauolla, mutta itse seuraan monia asioita koskien vammaisia. Nuorisotakuun toteutuminen vammaisten osalta taitaa olla "tuorein" asia mitä pitäisi seurata. Myös normaalien nuorten osalta seuraan mielelläni ja että miten se toteutuu. Toivottavasti kaikki nuoret ja vammaiset nuoret saavat opiskelu-, työharjoittelu- tai työpaikan 3 kk sisällä.

Stadin Demarit piirikokouksessa huhtikuussa eräs kokousedustaja otti esille vammaisten asiat. Pyysin kommenttipuheenvuoron, jossa totesin että Helsinki on tehnyt vammaispoliittisen selvityksen v. 2010, mutta lopullista ohjelmaa ei ole vieläkään. Totesin painokkaasti että toivoisin selvittelytyöt olevan ohi ja saataisiin vihdoin virallinen vammaispoliittinen ohjelma. Piirin johtaja totesi että perustetaan piirille oma vammaistyöryhmä, jossa olisin minäkin mukana. Toukokuun lopulla saatiin vihdoin sovittua palaveriaika, johon osallistui valtuustoryhmämme Osku Pajamäki, piirin toiminnanjohtaja ja itseni lisäksi kahden vammaisen lapsen vanhemmat. Toivottavasti kesälomien jälkeen tapaamme taas vammaistyöryhmän jäsenten kanssa ja voimme jatkaa keskusteluja miten Helsingissä saataisiin vammaisten asiat hoidettua kunnialla. Sitoohan YKn vammaisten sopimus Suomea ja Helsinkiä vaikka sitä ei ole vielä ratifioitu.

Olen laittanut Eduskunnan SDP kansanedustajille sähköpostilla tästä ratifiointiasiasta. Sain monelta edustajalta vastauksen että muistutin tärkeästä asiasta.
Nyt kaavaillaan vammais-ja kehitysvammalain yhdistämisestä. Sitä täytyy seurata ahkeraan. Jokainen vammainen, vammasta riippumatta, olisi otettava huomioon yksilönä eikä massana.
Sain myös tietooni että ulkoministeri Tuomioja on koonnut työryhmän YKn vammaissopimuksen ratifiointia koskien. Vuoden 2013 lopussa ymmärtääkseni työryhmän lausunto olisi valmis. Toivottavasti ratifiointipäätös tulisi tämän hallituskauden aikana kuten hallitusohjelmassa on sovittu. Muistutan teitä kaikkia ettei isoa laivaa käännetä sormia napsauttamalla eli tämäkin taistelu vaatii sitkeyttä ja pitkää pinnaa. Pidetään yhdessä peukkuja !

Loppukeväästä sovin Puistolan Demarit pj:nä kaksi asukasiltaa syksyksi 2013. Ensimmäisen illan vieraana on apul.kginjohtaja Laura Räty (vastaa SoTesta ja Varhaiskasvatusvirastosta). Toinen asukasilta on marraskuussa ja samalla pidämme syysvuosikokouksen. Muitakin omia tapahtumiamme on syksyn aikana tai osallistumme mm. kaupunginosaseurojen järjestämiin tilaisuuksiin.

Vammaisneuvoston kokoukset jatkuu elokuussa ja syksyn 2013 aikana on neljä kokousta sovittu. Meillä on hyvä yhteishenki ja kova tahto puolustaa vammaisia vammaan katsomatta. Pyrin olemaan luottamukseni arvoinen.

Kohta alkaa perheemme loma osa 2. Lataan lomalla akkuja, jonka jälkeen arki voi taas alkaa. Arkeen kuuluu työssäkäynti, perheen kolmen lapsen futiskuviot ja politiikka. Organisointi on perheemme A ja O.

Toivotan kaikille ystävilleni ja tukijoilleni Oikein Rentouttavaa Kesää !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti