lauantai 4. elokuuta 2012

Ihmisoikeuskeskustelut

olen viime päivinä kiinnittänyt huomiota vanhusten ja vammaisten ihmisoikeuskeskusteluaiheisiin. Jotenkin vain kauhistuttaa ja miettii että voiko artikkelit ja jutut olla totta Suomen valtiosta ollessa kyseessä. Mietin myös sitä että ymmärränkö väärin mitä luen....

koitetaanko tässä rajata vanhusten, mielenterveyspotilaiden, vammaisten ja kehitysvammaisten itsemääräämisoikeuksia ja ettei omaisillakaan olisi kohta sanottavaa ? Olenko ymmärtänyt ihan väärin ? Voiko tälläinen mennä läpi hyvinvointivaltiossa ? Onko tää paluu joskus 1900 luvun alku-keskivaiheeseen eli poissa silmistä niin pois mielestä ?
YK:n vammaissopimus on tämän hallituskauden ohjelmassa ratifiointilistalla ja ymmärtääkseni suunnitelmissa on ratifioida sopimus jo vuonna 2013. Miten ratifiointi tuleekaan kuntien palveluita muuttamaan (resurssit, määrärahat yms...). Pienet kunnat ovat varmasti puun ja kuoren välissä. Kovin pitkä matkoja ei toivottavasti tule palvelujen saantiin, kunnalliset lähipalvelut kuuluu kaikille Suomen asukkaille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti