lauantai 17. marraskuuta 2012

Nöyränä kiitän saaduista äänistä

Vaalit on käyty ja jonkunasteista analyysiä on tehty. Äänestysprosentti jäi Helsingissää alhaiseksi. Miksi ? Nukkuvia äänestäjiä oli liikaa, 4/10 nukkui. Tulevat 4 vuotta näyttää mihin suuntaan Hesassa mennään. Paraneeko kunnalliset palvelut vai ei, säilyvätkö lähipalvelut. 

Kampanjointikokemus oli oppia tulevaisuuteen. Vaikkei tällä kerralla valtuustopaikkaa irronnut niin olen yhtä kokemusta rikkaampi. Työ ei tähän lopu. On oltava tuntosarvet pystyssä ja tarpeen tullen otettava kantaa pelkäämättä. On siis pidettävä silmät ja korvat auki. 

Kirjoitin heti vaaliviikonlopun jälkeen puolueosaston pj:nä kirjelmän nuorisolautakunnalle koskien Tapulikapungin nuorisotalon kilpailutuksesta. Osastollamme oli 0-19 vuotiaitten asukaslukumäärä toiminta-alueeltamme, jotka kirjoitettin kirjeeseen. Kilpailutus kaatui 3-6.
Otin henkilökohtaisesti yhteyttä Helsingin kaupungin vammaisneuvostoon toiminnasta ja nettisivuistaan, joissa on vanhoja tietoja. Vastauksena tuli ettei kaupunki anna resurssia pitää nettisivuja yllä. Haloo, paljonko maksaa nettisivujen ylläpitäminen ? Suomi on allekirjoittanut YK:n vammaissopimuksen ja Suomen suurimmista kaupungeista ei pidä vammaisneuvoston sivuja ajantasalla.

Kokoomuksen nuorten varapj. lausunto lapsilisistä oli melkoinen pamaus. Ei lapsilisillä rikastuta. 

Terveyskeskusmaksut saadaan pois vuoden 2013 ja näin ollen palataan ennen 90 luvun lama-aikoihin jolloin ei ollut terveyskeskusmaksuja (näin ymmärsin ja muistelen). Maksun poisto on tasa-arvokysymys työterveyspalveluihin verrattuna.
Mutta mutta, 3.11.2012 HS luki että aloitettaisiin selvittämään terveyskeskusten supistamista. Ja juuri tästä terveyskeskusten supistamisista/lakkauttamisesta alueemme asukkaat olivat huolissaan ennen vaaleja. Yhdistyksemme on myös huolissaan toiminta-alueemme terveyskeskuksista, joita on Jakomäen ja Puistolan terveysasema, ettei niitä lakkauteta. Toiminta-alueellamme asuu n. 21000 asukasta ja vain Puistolan terveysasemalla on labra. Jakomäen tevveysaseman vieressä on palvelutalo kuten myös Puistolan terveysaseman lähellä. Henk.koht. ja yhdistyksen puolesta tulemme olemaan valppaina puolustamassa lähipalvelujamme.

Olen itse laittanut toiveeni luottamuspaikoista. Puolueiden välillä on luottamuspaikkaneuvottelut käynnistyneet. Jännityksellä odotan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Ja jos luottamusta on vielä niin olen käytettävissä Puistolan Demarien puheenjohtaja valinnassa, joka päätetään osastomme syysvuosikokouksessa keskiviikkona 21.11.12 klo 18.00 alkavassa kokouksessa. 


Ajatuksia voit lukea myös Facebookista sivuiltani Arzu Caydam-Lehtonen - erityinen ääni

Enemmän tekoja. Vähemmän loruja.